Constantin Dombrovschi este un tânăr din satul Glinjeni, raionul Fălești, care și-a propus să aducă schimbarea în localitatea sa de baștină. Astfel, Constantin a gândit proiectul „Împreună pentru o educație de calitate”. Datorită programului Youth Empowerment și cu suportul Ludmilei Jalbă, reprezentanta “Keystone Moldova”, Constantin și-a propus să amenajeze un loc unde atât locuitorii satului Glinjeni, raionul Fălești, cât și cei care vin aici în vizită la rude sau prieteni ori, pur și simplu, sunt prin trecere, vor avea posibilitatea să se odihnească și să-și petreacă util timpul.

DIANA BULAI, coordonatoare a programului Youth Empowerment

În parteneriat cu ONG-ul local „Sat Modern”, Constantin a construit un foișor pe teritoriul școlii, unde atât maturii, cât și copiii vor beneficia de acesta. Pe lângă suma de 24.000 de lei, acordată de către Centrul Media pentru Tineri în cadrul Programului Youth Empowerment, Constantin a reușit să strângă încă 16.000 de lei de la rude și diaspora. Colaborarea cu autoritățile locale a fost o provocare pentru Constantin, deoarece primarul nu a fost deschis spre parteneriat, așa cum s-a declarat la început. Constantin a fost nevoit să schimbe destinația proiectului, identificând un alt loc împreună cu administrația școlii din sat și ONG-ul local. 

În cadrul programului “Youth Empowerment” au mai fost realizate alte opt proiecte, coordonate de tineri și tinere, cu și fără dizabilități.

În luna octombrie, Constantin Dombrovschi a participat la evenimentul discursurilor motivaționale „Talk Forum – Reușesc! Comunitatea mă susține”, la care a povestit despre experiența lui de a implementa un proiect în localitatea natală.

***Programul „Youth Empowerment” face parte din proiectul „Media pentru incluziunea tinerilor”, implementat de AO Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea IM Swedish Development Partner și are scopul de a susține tinerii cu și fără nevoi speciale în luarea deciziilor, solicitarea drepturilor, pentru a influența autoritățile publice locale și pentru a schimba lucrurile din jurul lor. sursa tineri.md:  Autor Vasile Panțîr 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *