Prima ediţie a Festivalului Talentelor Diasporei Moldovenești a fost una de succes, susţin organizatorii. Evenimentul a fost posibil datorită Comunităţii UncageX, condusă de Vadim Țurcanu, o comunitate internațională de antreprenori moldoveni ce reprezintă o mișcare către auto-dezvoltare, transformare și explorare, iar suportul general a fost asigurat de către Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie.

Festivalul Talentelor a promovat comunitatea moldovenească stabilită în Marea Britanie, care, pe lângă munca zilnică, încearcă să depună efort să-și promoveze inclusiv propriile talente. În cadrul evenimentului, moldovenii stabiliți în Marea Britanie au avut șansa să se cunoscă mai bine, să creeze conexiuni și să descopere serviciile și produsele oferite de către diaspora moldovenească.

Acest eveniment a fost mai mult decât un Festival, a fost un prilej de reunire, consolidare, solidaritate și celebrare a poporului nostru. Festivalul a prezentat cele mai impresionante talente autohtone, iar spectatorii au avut șansa să se revadă cu artiștii favoriți și oportunitatea să descopere noi talente, mai declară organizatorii.

Invitații speciali ai acestui eveniment au fost Andrei Bolocan- Realizatorul, Producătorul și Prezentatorul Emisiunii “Lumina”, Alexandru Manciu, Vasile Macovei, Violonistul Dan-Iulian Druțac, Designerii Vestimentari Vasile Vozian și Paula Prodan.

În cadrul evenimentului a fost creată și o expoziție de artă în scop caritabil. Expoziția a reunit patru artiști basarabeni: Constantin Botezat, Valeria Hapun, Alexandru Nimerenco și Ion Caraman care și-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a se alătura campaniei #LifeforRobert și susține cauza familiei Grabazei.

Festivalul a fost creat cu dedicare și pasiune. Dincolo de talentele impunătoare care au performat pe scenă, au existat membri cu talente organizatorice și puncutale care au asigurat derularea impecabilă a evenimentului iar spectatorii s-au arătat încântați și entuziasmați pentru urmatoarea ediție.

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *