Președintele Igor Dodon consideră că Republica Moldova nu va adera la Uniunea Europeană, inclusiv pentru că și Europa nu este pregătită pentru extindere. Într-un interviu pentru postul de televiziune ONT din Belarus, Igor Dodon optează pentru fortificarea relațiilor cu Uniunea Eurasiatică, dar ca Republica Moldova să preia de la UE experiență și resurse financiare, scrie radiochisinau.md.

Șeful statului a declarat că Rep. Moldova are acorduri cu UE care îi pot servi pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, inclusiv să obțină resurse financiare. El însă nu crede că țara noastră va adera la UE. „Da, noi avem acorduri semnate cu UE, pe care le vedem ca pe o posibilitate de a schimba situația și calitatea vieții în Moldova. Dar eu nu cred că Moldova va deveni membră a UE. Europa însăși nu este pregătită pentru extindere. Unele state chiar părăsesc UE. Dar acordurile pe care le avem cu UE sunt o șansă de a utiliza experiența lor, resursele financiare pentru a schimba situația în Rep. Moldova”.

În același timp, Igor Dodon a optat pentru fortificarea relațiilor cu Uniunea Eurasiatică. „Noi trebuie să fortificăm aceste relații, acestea sunt piețele noastre tradiționale, aceștia sunt frații noștri. De aceea, trebuie să întoarcem parteneriatul strategic și pe această direcție”, consideră Igor Dodon.

În cadrul aceluiași interviu, Igor Dodon a menționat că este pentru relații bune și cu Estul și cu Vestul, dar nu vrea ca Republica Moldova să fie „monedă de schimb în luptele geopolitice ale marilor jucători. Noi trebuie să prietenim cu toți, dar nu cu cineva împotriva cuiva”, a declarat Igor Dodon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *