Centrul pentru Jurnalism Independent lansează cea de-a V-a ediție a hackathonului de media Puterea a cincea, de această dată cu tema Multimedia. Evenimentul se va desfășura în perioada 28-30 iunie 2019 la Chișinău.

În cadrul actualei ediții a hackathonului provocăm participanţii să creeze aplicaţii şi instrumente web multimedia inovatoare, care pot fi utilizate în proiectarea materialelor jurnalistice.

Participanţii vor avea la dispoziţie două zile pentru dezvoltarea proiectelor de echipă şi prezentarea produselor  în versiune demo.

Sunt invitate la hackathon echipe constituite din jurnalişti, dezvoltatori IT, programatori, designeri, bloggeri, consumatori de media etc. Echipele, formate din 3-5 persoane, se pot înregistra pentru participare cu o idee de proiect. Pe durata hackathonului acestea vor beneficia de expertiza și consultanța mentorilor naţionali şi internaţionali.

La final, patru echipe câştigătoare vor beneficia de granturi în valoare de 4250 dolari fiecare. Acestea vor avea la dispoziţie câteva luni pentru definitivarea proiectelor. Aplicaţiile şi instrumentele create în cadrul hackathonului vor fi oferite gratuit pentru utilizare.

Pe 28 iunie, va avea loc deschiderea hackathonului. Echipele înscrise vor face cunoştinţă cu experţii şi mentorii și vor avea posibilitatea să-şi prezinte ideile de proiecte. În cea de-a doua zi, experţii şi mentorii vor face prezentări pe tema hackathonului, oferind participanţilor anumite sugestii pentru dezvoltarea ideilor lor de proiecte. În cadrul prezentărilor vor fi abordate teme precum: Provocările jurnalismului multimedia, cum transformăm proiectele multimedia în sursă de inspirație, importanţa diversificării formatelor multimedia, cum intercalăm instrumentele multimedia în conţinutul jurnalistic etc. Ulterior, echipele vor demara lucrul la proiecte, beneficiind de suportul mentorilor şi al experţilor.

În a treia zi, pe 30 iunie, echipele vor continua să-şi dezvolte proiectele. La sfârșitul hackathonului, proiectele demo vor fi definitivate și prezentate, iar patru dintre acestea vor fi desemnate câștigătoare.

Informații despre eveniment și regulile de participare găsiți pe site-ul http://hackathon5.media-azi.md/ și pe pagina de Facebook a evenimentului. Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesară preînregistrarea. Persoanele interesate se pot înscrie în echipă cu o idee de proiect, completând formularul de înregistrare până la data de 20 iunie 2019.

Pentru detalii suplimentare, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon: 022 213 652 (Departamentul Instruire și Comunicare).

***A cincea ediție a hackathonului media Puterea a cincea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova (MEDIA-M)”, finanțat de USAID și UK aid și implementat de Internews în Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *