Nici nu a început campanie electorală că autorităţile întâmpină diverse probleme în desfăşurarea procesului. Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, a prezidat prima ședință a grupului de lucru privind coordonarea și monitorizarea acțiunilor autorităților administrației publice centrale orientate spre asigurarea condițiilor corespunzătoare bunei desfășurări a scrutinului din 20 octombrie 2019.

Membrii grupului de lucru au analizat problemele ce țin de organizarea scrutinului, atribuțiile ministerelor și organelor competente, dar și modalitățile și propunerile pentru depășirea blocajelor existente. Astfel, Secretarul General al Guvernului a semnalat o serie de probleme care reprezintă un impediment în desfășurarea unor alegeri corecte, prezența datelor eronate din listele electorale, finanțarea campaniei, documentarea situațiilor de corupere a alegătorilor, lipsa clarității în listele partidelor politice.

De asemenea, Președintele CEC, Dorin Cimil, a prezentat etapa actuală Planul de acțiuni privind organizarea scrutinului din 20 octombrie și a menționat următoarele probleme: stabilirea numărului de mandate a consilierilor din raioane, accesul dificil către secțiile de votare și amenajarea acestora, organizarea secțiilor de vot înafara țării, instruirea observatorilor, dar și securizarea paginii web a Comisiei Electorale Centrale.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *