Adolescenta activistă pentru mediu Greta Thunberg a lansat duminică un apel pe Twitter prin care i-a îndemnat pe oameni să considere în continuare schimbările climatice o urgenţă reală pentru umanitate, informează Agerpres citând agenția DPA.

Schimbările climatice reprezintă „o urgenţă existenţială”, care trebuie să fie tratată ca atare, indiferent de partidele politice aflate la guvernare sau de opiniile politice ale oamenilor, a adăugat tânăra suedeză.

De asemenea, ea a distribuit o înregistrare video ce arată cât de mult ar trebui să fie reduse emisiile de gaze cu efect de seră pentru a respecta obiectivele trasate prin Tratatul de la Paris, ce vizează limitarea la cel mult 1,5 grade Celsius a încălzirii climei globale în raport cu nivelurile din era preindustrială. „Această cauză nu mai poate fi doar o ştire printre alte ştiri, un “subiect important” printre alte subiecte, “o chestiune politică” printre alte chestiuni politice sau o criză printre alte crize”, a scris Greta Thunberg în mesajul ei online.

Adolescenta de 16 ani, care a fost desemnată recent „Persoana Anului” de revista Time, a început o mişcare globală pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra chestiunii climatice anul trecut, organizând greve şcolare în zilele de vineri.

Ea a organizat prima astfel de grevă şcolară în august 2018. De atunci, Greta Thunberg a vorbit la reuniuni dedicate climei în Elveţia şi New York, dar şi la Conferinţa pentru climă organizată de ONU la Madrid.

Tânăra suedeză a ales să nu mai călătorească cu avionul pentru a nu contribui şi mai mult la poluarea mediului şi a efectuat două călătorii transatlantice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *