După aproape un an de la intimperiile din luna aprilie, la Grădina Botanică continuă lucrările de lichidare a consecinţelor. Mai mult, pentru a lucra mai eficient reprezentanţii Grădinii Botanice spun că mai au nevoie de voluntari.  

La moment, la Grădina Botanică din Chişinău activează doar 18 angajaţi, iar pentru o Grădină Botanică – aşa cum se practică în ţările civilizate – este nevoie de doi angajaţi per hectar. Iar Grădina Botanică de la Chişinău are 100 de hectare. În esenţă, am avea nevoie de 200 de angajaţi ca Grădina Botanică să fie mereu întreţinută asemeni celor Grădini Botanice ca-n Occident. Despre acest lucru a anunţat directorul adjunct al Grădinii Botanice din Capitală, Ion Roşca, în cadrul emisiunii “Între DA şi NU” de la postul de radio “ECO FM”.

În cadrul aceleaşi emisiuni, Ion Roşca a declarat că îşi doresc crearea unui Centru de Educaţie Ecologică în incinta Grădinii Botanice de la Chişinău. La modul practic este vorba despre o clasă care va fi dotată cu diverse materiale didactice, informative despre resursele vegetale ale Republicii Moldova, speciile periclitate sau despre speciile care sunt, deja, dispărute. Cu regret spune Roşca acest deziderat este doar la nivel de idee, pentru că realizarea lui necesită surse financiare, pe care Grădina Botanică nu le are.

AUTOR: Liviu Damian

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *