Cătălina Ponor a cucerit medalia de aur în proba de bârnă de la etapa de Cupă Mondială de la Doha, în Qatar. Gimnasta din România, care în 20 august va împlini 29 de ani, și-a trecut în cont un nou succes important, în deja impresionantul ei palmares.

Cătălina Ponor, intrată în finală cu cea mai mare notă, a impresionat juriul, care i-a acordat o notă de 14.650 de puncte.  Argintul a fost cucerit de Thauany Lee de Araujo (Brazilia) cu 14,150 puncte, iar bronzul a revenit Filipei Martins (Portugalia), cu 13.900 puncte.

Cătălina Ponor are în palmares trei titluri olimpice, cucerite la Atena 2004, dar și două medalii, una de argint și una de bronz la Londra 2016. Aurul de la bârnă cucerit la Doha este al doilea câștigat de Ponor în circuitul Cupei Mondiale, după cel de la Birmingham, în urmă cu 12 ani.

Cătălina Ponor ar putea fi una din marile speranțe ale românilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din această vară. Tot la Doha, dar în proba de sol, Diana Bulimar (20 de ani) a cucerit medalia de argint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *