Alianța Franceză din Moldova a găzduit ceremonia de decernare a premiilor concursului organizat în perioada 16 septembrie – 30 noiembrie 2017, cu ocazia lansării platformei IFprofs Moldavie. Concursul a avut ca scop crearea unei dinamici participative a profesorilor înscriși și a-i recompensa pe cei care au adus contribuții substanțiale și prețioase.

Activitatea a fost destinată tuturor membrilor rețelei IFprofs Moldavie: profesori de franceză ca limbă străină, de discipline non-lingvistice și/sau studenți de la specialitățile pedagogice, fiind desfășurată la propunerea Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova și Antenei din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei. Concursul a beneficiat de sprijinul instituțional și financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și al Institutului Francez din Paris.

Ceremonia a fost prezidată de Excelența Sa, Domnul Pascal Le Deunff, Ambasadorul Franței în RM, în prezența laureaților și conducerii Alianței Franceze și a Antenei din Chișinău a AUF.

Profesorul Ghenadie Râbacov a fost ales de juriu pentru Premiul II “Cel mai dinamic membru” în rețeaua IFprofs Moldavie, pentru contribuție remarcabilă, cu participare activă la discuții și distribuire a informațiilor pertinente pe platforma numerică.

Grație site-ului local IFprofs, lansat la 16 septembrie 2017, cadrele didactice francofone din instituțiile de învățământ din Republica Moldova au posibilitatea de a-și îmbogăți, gratuit și facil, cunoștințele, pot propune conținuturi noi și resurse noi pentru a le împărtăși cu colegii lor din lumea întreagă.

Platforma, în speță, favorizează contactele interpersonale și schimburile pedagogice între profesorii francofoni din spațiul românesc și le propune totodată noi perspective, permițându-le să intre în contact cu specialiști din diferite țări, și toate acestea datorită oportunităților oferite de tehnologiile de ultimă oră.

Detalii găsiţi pe rabacov.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *