UPDATE 23.07.2016 9:10 Cel puţin zece persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc vineri după-amiază la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, citat de AFP.

Poliţia locală a anunţat că cel puţin 21 de persoane au fost rănite, iar cei trei presupuşi autori ai atacului sunt în continuare căutaţi de forţele de ordine.

UPDATE 21:45  Facebook a activat funcția Safety Check

UPDATE 21:10: Presa germană susține că ținta predilectă a atacatorilor ar fi femeile. Surse din poliție pentru AFP: 6 persoane oficial decedate. Martori oculari spun că e vorba de 3 atacatori.

Momentul când unul dintre atacatori fuge dintr-un McDonalds unde a tras mai multe focuri de armă

UPDATE 21:05: Potrivit unor surse ISIS ar revendica atacul.

UPDATE 21:00: “În acest moment nu știm unde se află suspecții, stați în locuri sigure și evitați spațiile publice” transmite poliția din Munchen.

UPDATE 20:55: Poliția germană a confirmat oficial până acum doar 3 morți. Imagini pe care se pot auzi împușcături au fost postate pe rețelele de socializare.

UPDATE 20:40: Atacuri armate sunt în mai multe locuri din orașul Munich.

UPDATE 20:35: Un al doilea atac armat ar fi avut loc în centrul orașului în Piața Karlsplatz, conform rt.com.

UPDATE 20:30: O imagine șocantă de la fața locului a apărut pe internet

UPDATE 20:25 : Transportul public a fost oprit în tot orașul. Atacatorul ar fi încă în libertate, iar mai multe persoane sunt blocate încă în centrul comercial.

Imagini de la atacul din Munchen

UPDATE 20:15: Presa germană numește atacul unul terorist de origine islamică. Poliția din Munchen a recomandat oamenilor să evite să iasă din casă. Televiziune NTV anunță că mai multe persoane sunt decedate.

Împușcături s-au auzit la centrul comercial Olympia din Munich a afirmat o sursă din poliție pentru CNN. Martorii au auzit mai multe focuri de armă.

Mall-ul a fost evacuat, iar poliția a încercuit zona. Anumite surse spun deja că ar fi vorba despre cel puțin 15 morți, dar informația nu a fost confirmată oficial. Surse din poliția au confirmat pentru AFP exista unei persoane decedate și a 10 răniți.

RT.com afirmă că atacatorul ar fi părăsit centrul comercial și s-a întreptat spre o stație de metrou.

Deși unele surse dădeau informația că teroristul ar fi lichidat, anumite surse din presa germană spun că acesta s-ar afla încă la locul tragediei.

Presa germană numește incidentul un atentat terorist.

Jurnaliștii de la Bild spun că situația este foarte gravă.

Teroare în Germania: Împușcături într-un centru comercial din Munich,scrie b1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *