Încă n-a trecut euforia de după alegerea Maiei Sandu ca președintă a Republicii Moldova. Suntem naivi în aceasta euforie? Cred că nu suntem.

Este pentru prima oară când victoria este a noastră, a tuturor, dar nu doar victoria dânsei ca politician. Noi i-am oferit toată încrederea. Întreaga lume la Vest și la Est o recunoaște și-i oferă deschidere și susținere. Având, însă, rana dezamăgirilor mereu sângerândă, mulți se abtin să se bucure, așteptându-se la o nouă dezamăgire, așa cum ne-am fript anterior cu Filat. Da, Maia Sandu a primit acum șansa pe care a primit-o anterior Filat.

Filat, însă, ne-a vândut speranța, ne-a facut să credem că nu mai avem nicio șansă și, în felul acesta, el a ales benevol calea spre tomberonul politic, în loc să scrie file în istorie.

Eu am fost activ implicată în startul PLDM-ului. Am crezut și am sperat atunci într-o schimbare, dar n-a fost să fie. De atunci, însă, m-am maturizat și pot să văd diferența dintre acești doi politicieni Sandu și Filat și pot să văd diferența dintre electoratul de atunci și cel de acum.

Alegătorii lui Filat (PLDM) au dat votul și s-au culcat pe-o ureche. Alegătorii Maiei Sandu, însă, n-o lasă să se relaxeze în fotoliul ei moale, ceea ce a fost demonstrat prin critica și presiunea populară, ce părea excesivă, în perioada mandatului ei de premier.

O pondere majoră în alegerea Maiei Sandu am avut-o noi, cei din diaspora, iar în diaspora fiecare vot costă scump: sute de km parcurși, sute de euro cheltuiți, ore state în picioare în vânt și-n ploaie. De aceea, noi, alegatorii Maiei Sandu vom cere acțiuni și rezultate. Iar dânsa va decide dacă să scrie file de istorie a Republicii Moldova ori să meargă și ea la tombeton. O a treia opțiune nu mai poate fi.

Eu cred în Maia Sandu, cred în potențialul ei și cred că ea va alege calea corectă.

AUTOR: Ecaterina Meaun, vocea din diaspora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *