La distanță de aproximativ 250 km de Chișinău, în inima pădurii Briceniului, este situat un sfânt locaș, mănăstirea “Învierea Domnului”. Este locul unde omul se poate contopi cu natura și poate ridica treptele spre cer, prin rugăciune și meditație.

Mănăstirea „Învierea Domnului” a fost întemeiată spre sfârşitul anului 1999, fiind aplasată pe locul sanatoriului Dumbrava din pădurea Briceni.

“Prea Sfinţitul Dorimedont a fost cel care prin rugăciunea de la Dumnezeu, a obţinut acest teren pentru a înfiinţa o mănăstire cu hramul Învierii Domnului. Trebuie să vă spun că mănăstirea a fost înălţată în cinstea Mântuitoruluinostru Iisus Hristos, Salvatorul Omenirii. Iniţial, a fost deschisă ca mănăstire de călugări, dar, din considerentul că s-au adunat puţini vieţuitori, în 2001 a fost redeschisă ca mănăstire de călugăriţe”, a firmat într-un interviu, Stareţă – egumena Daniela.

Mănăstirea „Învierea Domnului”, astăzi, își are deschide ușile pentru cei care l-au găsit sau bunăoară, pentru cei care îl caută pe Dumnezeu.

AUTOR: Laura Tugarev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *