„Publicul ar putea uita jumătate din ce ai spus, dar nu vor uita niciodată cum s-au simțit”, spunea scriitorul american Carl W. Buechner. Participanții la „Teen Public Speaking CAMP” au oferit, după trei zile de training: discurs ca la carte, prezentare vizuală creativă, prezență scenică, conectare puternică și autentică cu audiența.

Participanții au demonstrat că, de multe, ori creierul nostru percepe lucrurile diferit, iar simțurile ne pot înșela, călătoria în trecut sau viitor poate să nu fie un domeniu SF (sau poate până la urmă 🙂 ), Zombie pe lângă o sperietoare, este o boală, o religie-cultură, o stare de suflet, Anime este un cult în creștere și o artă pentru adepții ei, iar Discriminarea în economia de piață poate fi rezolvată și soluția este accesul echitabil la studii.

Tabăra s-a adresat tinerilor cu vârsta între 14-18 ani și au oferit participanților posibilitatea de a:

Tot în cadrul celor trei zile, tinerii au beneficiat de expertiza jurnalistului, moderatorului de la postul TVR  Moldova, fondator al portalului radionunta.md, Vitalie Guțu. Acesta a vorbit despre experiența în jurnalism, gestionarea emoțiilor în fața camerei și a situațiilor neprevăzute din timpul emisiei directe. Trainerul Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova,  a oferit adolescenților exerciții de resperiație pentru a trece de anxietate, descoperi vocea interioară și a oferi cel mai bun discurs.

Participanții au apreciat exercițiile de respirație, dar și trucurile pe care le-au aflat și care le vor folosi.

„Teen Public Speaking CAMP” face parte din GEN Moldova E-Basic CAMP pentru adolescenți. Tabăra va continua cu Finance and Home Making CAMP, care va avea loc în perioada 15-17 iulie. În cadrul acesteia, partiicpanții vor:

Campul va avea loc în perioada 15-17 iulie, la Chișinău: după cum urmează 15- 16 iulie, ora 11.00-17.00, 17 iulie – ora 10.00 – 13.00.

Doritorii de participa o pot face completând formularul: https://docs.google.com/forms/d/1yF4u_7vCGGd2KpRc2h0g3LUwi7iNYglQ6aiqO-8T6hQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *