Mai mulți tineri din Capitală au parcurs “Drumul Banului” – o călătorie care a început pe 4 noiembrie la Banca Națională a Moldovei, locul din care pornește drumul banilor în economie, această instituție deținând rolul exclusiv de a emite bancnote și monede ca mijloc de plată. 

În sala de expoziții a BNM, vizitatorii au aflat care sunt cele mai importante evenimente din istoria leului moldovenesc, dar și care sunt elementele de siguranță ale bancnotelor.

Participanții au beneficiat și de o lecție de educație financiară la care au aflat care sunt principalele concepte și produse financiare existente momentan pe piața financiară autohtonă. Ulterior, aceștia au participat la un quiz, iar cei mai buni au primit câte un set de monetărie.

„Drumul banului” a continuat spre băncile comerciale, unde tinerii au aflat care este rolul acestora și cum ele funcționează, cum ajung banii în aceste instituții și cum ulterior acced în economia reală.

Evenimentul este organizat, în perioada 4-8 noiembrie 2019, în cadrul proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor” lansat în luna martie 2019 de către Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup.

REDACTOR: Vitalie Guțu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *