Astăzi, a avut loc tradiționala întâlnire cu studenții anului I ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Bobocii ce au pășit pentru prima dată-n lumea mare, au avut parte de invitați surpriză.

La eveniment a fost prezent Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova în cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, dar și domnul Rector Igor Șarov, dr., conf.univ.

Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova în cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, a venit cu un mesaj de felicitare, exprimându-și bucuria de a fi la Chișinău, în incinta Universității de Stat din Moldova, unde are o misiune importantă de a fortifica legătura din Republica Moldova și România.

Rectorul USM, le-a amintit studenților despre proiectele inițiate în cadrul facultații.

Domnul Rector Igor Șarov, dr., conf.univ. a felicitat studenții pentru faptul că au devenit parte din Universitatea de Stat din Moldova- universitatea cu tradiții, cea care este un simbol al învățământului superior din Republica Moldova. Domnul rector s-a referit și la proiectele inițiale la FJȘC, referitoare la postul de televiziune al facultății.

Decana Facultății, Georgeta Stepanov, dr. hab., prof. universitar, le-a vorbit proaspeților studenți despre responsabilitatea în profesia de jurnalist și comunicator.

“Atât în jurnalismul, cât și în comunicarea actul de creație joacă un rol crucial, jurnaliștii prin materialele sale sunt cei care modelează opinia publică, de aceea componenta etică și deontologică trebuie pusă în prim-plan. Oamenii pe parcursul vieții se implică în diferite interacțiuni sociale, la fel de importantă rămâne comunicare, acesta fiind la baza existenței umane”, conchide decana.

Bazele învățământului superior autohton pe domeniul jurnalismului au fost puse în anul 1966, când a fost anunţată, în premieră, admiterea la specialitatea „Jurnalistică”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *