Satul Păuleşti din raionul Călăraşi va avea stemă şi drapel. Decretul privind înregistrarea simbolurilor satului, semnat de președintele țării, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Blazonul satului Păuleşti reprezintă un câmp de aur, cu un coș din răchită, aşezată la talpa scutului, plină cu ciorchini de struguri şi mere, totul în culori naturale. Talpa scutului este partiţionată în tablă de şah, de argint şi verde, iar scutul este timbrat de o coroană sătească de aur, comunică moldpres.md.

Drapelul localităţii reprezintă o pânză pătrată galbenă, cu o talpă tăiată în două brâie, verde şi alb, purtând în mijloc o coşarcă de răchită, aşezată pe talpă, plină cu ciorchini de struguri şi mere, totul în culori naturale.

Păulești este un sat din raionul Călărași, la nordul căruia este amplasată cariera „Cimitirul Cailor”. Aceasta este o arie protejată din categoria monumentelor naturii de tip geologic sau paleontologic. La sud-est se găsește conacul lui Dinu Ruso, un monument de arhitectură. Lângă conac se află cel mai bătrân platan din Republica Moldova, precum și 24 de pini de pădure, arborii fiind protejați de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *