Viitorii campioni de la Gimnaziul „Nicolae Costin” din Chişinjău vor face sport într-o sală renovată. Totul datorită suportului financiar din partea României, în special prin intermediul colaborării gimnaziului cu Liceul Tehnologic „Sava Brancovici”, din Ineu, judeţul Arad, România.

Renovarea sălii de educaţie fizică şi sport a fost posibilă datorită proiectului de parteneriat educaţional transfrontalier între Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” din Ineu, România şi Gimnaziul „Nicolae Costin” din Chişinău, proiect care derulează încă din 2016, cu genericul „Sprijinim performanţa”

IOAN NICODIN, director, Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” din Ineu, România

Sunt la Chişinău pentru că ne bucurăm de prietenia deosebită a colegilor noştri de la Gimnaiul „Nicolae Costin”, care este partenerul nostru de activitate educaţioanlă de doi ani de zile şi desfăşurăm mai multe proiecte educaţionale împreună, care sunt toate în interesul copiilor de aici, dar şi în interesul copiilor noştri din România.

Lucrările de reparaţie au început încă în vara anului 2018. Pe lângă renovarea sălii sportive, în cadrul aceluiaşi poriect s-au desfăşurat şi multe alte activităţi.

SILVIA GUZUN, directoare, Gimnaziul „Nicolae Costin” din Chişinău

Pe parcursul acestor ani am desfăşurat mai multe activităţi comune, cum ar fi vizite reciproce de împărtrşire a experienţei didactice. În vara 2018 un grup de 12 elevi s-au odihnit la tabăr de vară a Liceulu „Sava Brancovici” din România. În luna octombie au venit un grup de cadre didactice şi elevi din clasa a 12-a de la acest liceu, pentru a ne ajuta la finisarea lucrărilor, dumnealor chiar au desfăşurat lucrări de zugrăvire a tavanului, a pereţilor.

Acum, cei 360 de elevi din Gimnaziul „Nicolae Costin” se bucură de sala renovată pentru că vor putea practica mult mai multe tipuri de sport.

Copii:

  1. Acum sala este mai jucabilă, mai modernă, mai multe sporturi putem practica, e mai comodă şi pentru băieţi, şi pentru fete şi chiar aceleaşi sporturi le putem juca la un niel mult mai calitativ
  2. Sala sportivă este foarte frumoasă. Înainte nu era pe jos pus laminat şi plasele de le fereastră nu erau, s-a schimbat şi culoarea pereţilor şi este mult mai cald.

Pentru renovarea sălii au fost investiţi 80 de mii de lei din partea României.

AUTOR: Corina Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *