Nava de pasageri Wolf abandonată pe râul Nistru încă în anul 2016, în regiunea localității Olănești, reprezintă un adevărat pericol pentru mediu, navigabilitate, cât și pentru siguranța cetățenilor din regiune. Astfel, obiectul va fi evacuat. Despre asta au anunţat autorităţile. 

În context, oficialii au convenit să inițieze discuții cu proprietarul vasului, care se află în Ucraina, precum și să stabilească un plan de acțiuni ce va realizat de comun acord cu proprietarul, în vederea evacuării acesteia din zonă.

Secretarul de Stat Maxim Popov a precizat că Agenția de Mediu împreună cu Inspectoratul pentru Protecția Mediului vor preleva probe pentru a stabili impactul navei abandonate asupra mediului și vor stabili inclusiv prejudiciul.

Ulterior, în baza concluziilor, urmează să aibă loc întrevederea cu proprietarul. „Prin aceste acțiuni MADRM se angajează plenar să protejeze valorile ecologice și să intervină prompt pentru a remedia neconformitățile” a subliniat Maxim Popov.

NOTĂ: Nava de pasageri Wolf a obținut certificat de navigație sub pavilionul de stat al Republicii Moldova, în anul 2007, iar după o perioadă de circa 10 ani vasul a fost abandonat.

REDACTOR: Diana Botnaru

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *