Victorie fără drept de replică a naționalei Republicii Moldova de volei masculin în fața selecționatei Islandei, din preliminariile Campionatului European din 2019. Tricolorii s-au impus categoric în 3 seturi intr-un meci controlat cu autoritate de echipa noastră, aseara, pe teren propriu, la Futsal Arena FMF.

Oaspeții n-au avut nicio șansă în fața echipei naționale a Republicii Moldova, antrenată chiar de către președintele Federației Moldovenești de Volei, Artur Romașcan.

Naționala Islandei a fost condusă la toate capitolele de tricolori pe parcursul celor 65 de minute de joc. Scorul pe seturi a fost: 25-17, 25-18, 25-11, ultimul set fiind încheiat cu doi ași a lui Mihai Voleanschi. Căpitanul nationalei, Dmitrii Bahov și coordonatorul Marin Lescov și-au demonstrat experiența prin manevre de joc și combinații stabile, făcând deliciul spectatorilor din Futsal Arena FMF din localitatea Ciorescu.

Cu acest succes, Moldova a ajuns la un total de 8 puncte și ocupă locul al treilea în grupa C. Ultimul meci al preliminariilor este programat pe data de 9 ianuarie, în deplasare, cu Muntenegru. Republica Moldova are nevoie de o victorie în maximum 4 seturi, pentru a obține o calificare istorică la Campionatul European. Va reamintim ca selecționata de volei masculin a Republicii Moldova a debutat cu victorie în preliminariile Campionatului European. Tricolorii au învins acasa echipa Muntenegrului intr-un meci de 5 seturi, scor 3 la 2.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *