Centrul Municipal de Tineret din Chișinău a lansat campania ,,Tinerii Capitalei Împotriva COVID-19”. Campania vine ca un răspuns la situația în care ne aflăm, și mai cu seamă vine să responsabilizeze toți cetățenii privind purtatul corect al măștii de protecție și măsurile care îi protejează de infectarea cu noul COVID-19.

Campania are mai multe etape, printre care: sensibilizarea cetățenilor prin intermediul mesajelor scrise pe afișe, repartizarea măștilor în locurile aglomerate, dar și sesiuni online cu mai multe cadre medicale.

sursa foto: Centrul Municipal de Tineret din Chișinău
sursa foto: Centrul Municipal de Tineret din Chișinău
sursa foto: Centrul Municipal de Tineret din Chișinău

„Am lansat această campanie împreună cu mai mulți tineri ca să dăm un imbold tuturor, să le mai demonstrăm încă odată că este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur, prin diverse mesaje pe care tot tinerii le-au lansat, cum ar fi: „Port mască”, „Mă gândesc la mama”, sau „Masca mică, răstoarnă pandemia mare” etc ”, a menționat Petru Grecu, directorul Centrului Municipal de Tineret din Chișinău.

În organizarea campaniei ,,Tinerii Capitalei Împotriva COVID-19” sunt implicați 20 de tineri care îndeamnă cetățenii să contribuie la oprirea răspândirii virusului.

sursa foto: Centrul Municipal de Tineret din Chișinău

„Prin mesajele de pe pancarte încercăm să ajungem la cât mai mulți oameni și de-ai convinge că sănătatea e mai presus de toate. Cred că dacă oamenii ar fi mai responsabili, ar purta măștile corect si ar respecta măsurile de siguranță numărul infectărilor vor scădea”, spune una din voluntare.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 753 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *