Solidari cu cei aflaţi în suferinţă, cu înalta binecuvântare și îndrumarea ÎPS Mitropolit Vladimir, s-au împărțit la începutul sezonului rece al anului zeci de pachete cu haine pentru mai multe familii numeroase și nevoiașe din Chișinău, scrie mitropolia.md.

Astfel, mai mulți copii care aparțin unor familii cu posibilități materiale limitate, mame care își cresc de unele singure copiii, pensionari singuratici, bolnavi, invalizi și alte categorii sociale, au primit haine pe măsura lor. Fiecare haină ambalată şi etichetată cu informaţii privind conţinutul ei prindea o a doua viaţă în mâinile celor care au mare nevoie de sprijinul și ajutorul nostru.

Hainele au fost distribuite la beneficiari prin intermediul tinerilor voluntari „Părintele Sofian Boghiu” din cadrul Mitropoliei Moldovei, coordonați de Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, teologul Serghei Crudu.

Implicarea, susţinerea şi ajutorarea persoanelor din familii social-vulnerabile de către Biserică va continua şi în perioada următoare, urmând ca și alte persoane să fie beneficiarii acestui program de oferire a articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru iarnă.

Acțiunea donației de haine are loc în cadrul Campaniei filantropice „Liturghia milosteniei!” și face parte din activitățile sociale permanente ale Bisericii, întrucât pe parcursul întregului an, Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove, prin slujitorii și credincioșii ei sprijină mereu atât în rugăciuni, cât și în fapte pe cei cu nevoi materiale.

„Adresăm sincere mulțumiri tuturor credincioșilor care se implică în activitatea socială și de caritate a Bisericii, precum și celor care au participat la această frumoasă acțiune de ajutorare a celor săraci, creștinilor noștri moldoveni stabiliți în Italia, aflați sub păstorirea PC părinte prot. mitr. Veniamin Onu, parohul comunităţilor ortodoxe moldoveneşti din or. Vicenza, Fidenza și Reggio-Emilia, care de mai mulți ani participă activ la faptele de milostenie ale Bisericii dedicate celor de acasă. Dumnezeu să le răsplătească tuturor dărnicia și osteneala!”, a menționat ÎPS Mitropolit Vladimir cu acest prilej.

Prin Campania filantropică „Liturghia milosteniei!” Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate își propune promovarea unor activități social-filantropice existente ale Bisericii şi derularea de activități și proiecte noi, care vizează asistența socială şi duhovnicească, prin implicarea tinerei generații, contribuind astfel la dezvoltarea societății în spiritul valorilor creștin-ortodoxe, prin responsabilizarea socială față de semeni și în mod deosebit față de grupurile vulnerabile ale comunității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *