Chateau Purcari a găzduit cea de-a treia ediție a cursei vinicole de tip trail Purcari Wine Run. Acest eveniment este unul sportiv, cultural și turistic tradițional pentru Republica Moldova.  

Timp de trei ani consecutiv, la cursă participă sute de alergători atât naționali, cât și internaționali, care preferă modalitățile originale de descoperire a tradițiilor unei țări necunoscute. Anul acesta, participanții la cursa „Purcari Wine Run” au urmat să facă față unei sarcini destul de complicate – să alerge 10 km în cel mult două ore, în pofida soarelui arzător moldovenesc și a drumului accidentat.

Și, din motiv că acesta este un eveniment sportiv-vinicol, de-a lungul traseului, peste fiecare 2 km au fost instalate pit-stopuri cu fructe și soiuri de vinuri locale, pe care sportivii le-au putut degusta chiar în timpul cursei.

La competiție au participat sportivi profesioniști, amatori și începători, precum și practicanți ai turismului sportiv.

Câștigători în rândul bărbaților au devenit:

1. Andrei Bogaci

2. Evghenii Pitica

3. Adrian Popa

Câștigătoare în rândul femeilor au devenit:

1. Yuliia Tarasova

2. Viktoriia Bondarenko

3. Olesea Gaidamaca

Toți participanții care au ajuns la linia de finiș la ora programată au fost premiați cu medalii, iar câștigătorii cursei – cu diplome, cupe și cadouri din partea partenerilor evenimentului.

Organizatorii își exprimă recunoștința pentru sprijinul și ajutorul acordat în desfășurarea evenimentului:  

Cursa de alergare de tip trail „Purcari Wine Run” a fost organizată de către organizația sportivă Sporter, panoul de anunțuri gratuite 999.md și s-a desfășurat sub egida brandului turistic național „Pomul vieții”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *