Campania Naţională de colectare a deşeurilor electronice „Moldova fără deşeuri” a ajuns și în satul Teleşeu din raionul Orhei. Mai exact, la Instituţia Publică Gimnaziul „Ion Creangă”. La acțiunea de colectare a deșeurilor electronice au participat atât elevii gimnaziului, cât și cadrele didactice.

Potrivit administrației gimnaziului, în ciuda grijii pentru propria sănătate, trăim fără să ne dăm seama de pericole neştiute în preajma cărora ne aflăm – deşeurile electronice.

SERGIU OPAEȚ, director, Instituţia Publică Gimnaziul „Ion Creangă”

Am conştientizat faptul că, odată cu participarea noastră în cadrul acestei campanii, putem diminua numărul deşeurilor periculoase reprezentate de materiale, substanţe sau produse care provoacă poluarea gravă sau riscul sporit de îmbolnăvire a oamenilor, cel puţin, din comunitatea noastră.

Mai mult, administrația gimnaziului mai susține că, doar prin conștientizare și mobilizare maximă, putem reduce indicii de poluare a mediului prin evitarea depozitării acestor deșeuri extrem de toxice pentru mediu și sănătate la nivel naţional.

Campania Naţională de colectare a deşeurilor electronice „Moldova fără deşeuri” a fost lansată în luna septembrie. Acțiunea presupune prezența punctelor de colectare în fiecare raion a echipamentelor electronice ieșite din funcțiune. Sunt colectate baterii, telefoane, acumulatoare, cabluri, televizoare, calculatoare, imprimante, mașini de fax, aparate de fotografiat și filmat, roboți de bucătărie și orice alte deșeuri electronice de dimensiuni mici. La finalul campaniei, deșeurile vor fi transportate către Green Group Buzău, o companie din România care va procesa deșeurile electronice colectate.

Partenerili de proiect: „ Hai Moldova” Generator Hub, AO EcoVisio şi Asociaţiei MoldRec.

AUTOR: Vitalie Guțu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *