Tânărul scriitor Dumitru Rău faţă-n faţă cu studenţii de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM. Fiind considerat unult dintre tinerii exponenți ai fenomenului literar postmodernist – Dumitru Rău le-a împărtășit viitorilor jurnaliști despre cum este să fii “altfel” și “nestandart”, dar și despre pasiunile pe care le are: scrisul, muzica și pictura. Într-un cuvânt ARTĂ.

DUMITRU RĂU, scriitor

Eu nu sunt ca toți. Mie îmi place să fiu altfel. Asta vă îndemn și pe voi- să nu fiți ca toți. Atunci când cineva vă critică fără argumente, înseamnă că ceea ce faceți e bine, iar dacă totul este perfect – mai concretizați odată.

Tema principală a discuției au fost cele două cărți pe care Dumitru Rău le-a publicat: “Parfum de dragoste” (2017) și “Umbre de trandafir” (2019).

LAURA TUGAREV, dr., lector universitar

Romanul Umbre de trandafir lansat în primăvara anului 2019 are o linie de subiect inedită, astfel, Dumitru Rău vrea să prezinte lumii un alt tip de scriitură, îndepărtându-se de tiparele literare și migrând spre o altă formă, dar și spre alte metode de promovare a textului. Această întâlnirea în cadrul laboratorului Art jurnalism: Știrea, sper să deschidă noi perspective și viziuni studenților jurnaliști despre fenomenul cultural autohton, ca atunci când vor păși în mediul practic să cunoască nu doar intrumentele de lucru, ci și realitatea în ansamblu.

Deși cărțile îi sunt apreciate și citite, protagonistul nu este mândru de ele. Mai mult decât atât, prima carte o caracterizează chiar ca fiind un eșesc.

DUMITRU RĂU, scriitor

Mie nu îmi place ce scriu. 99,9 % din ceea ce scriu azi, mâine deja nu-mi place.

Studenții au avut ocazia să îi adreseze invitatului întrebări, iar discuția a devenit și mai interactivă.

“Am reușit să rămân uimită de felul în care gândește Dumitru, de felul în care a răspuns la întrebări. Am înțeles azi, cât de important e să fii tu, să fii “nestandart” și să fii “altfel”. Am să încep să pun asta în practică”, a spus una dintre studente.

Întâlnirea tânărului scriitor cu studenții anului II de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a avut loc în cadrul unui laborator de ART Jurnalism.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *