Pe apele lacului Manta, astăzi în jurul orei 04:00 au fost observați patru bărbați cum verificau plasele.Din primele cercetări s-a dovedit că aceștia sunt locuitori ai satului Baurci-Moldoveni, raionul Cahul.

De la ei au fost ridicate în jur de 500 metri de plasă și 30 kg de pește – crap, caras și somn.

Caz similar a fost înregistrat în această dimineață și de polițiștii de frontieră din Brânza. În timpul unei razii în regiune, efectuate în comun cu reprezentanți ai Inspecției pentru Protecția Mediului Cahul, au fost depistați la pescuit doi tineri din satul Slobozia Mare. La scoaterea din apă a plaselor din monofilament, cu o lungime totală de 400 metri, se aflau aproximativ 20 kg de pește de diferite specii. De precizat că lacul Beleu este parte a Rezervației naturale ”Prutul de Jos”, unde pescuitul este interzis pe toată perioada anului.

În toate cazurile, cetățenii moldoveni au fost sancționați contravențional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, iar amenzile au variat între 6 u.c. și 12 u.c.. Totodată, conform procedurii legale, barca, plasele și peștele au fost predate Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au fost documentați de polițiștii de frontieră 8 cetățeni, pentru aflare ilegală în zona de frontieră cu scop de pescuit. De la aceștia au fost ridicate aproximativ 2,5 km de plasă și la 100 kg de pește.

sursa: ziuadeazi.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *