Economia globală a intrat în recesiune. Declarația a fost făcută de directorul FMI, Kristalina Georgieva. Pentagonul crede că pandemia va dura cîteva luni pe teritoriul SUA. Între timp, președintele Trump le-a cerut unor mari producători auto să se reprofileze urgent pentru a susține sistemul sanitar.

Trebuie întărite sistemele sanitare peste tot în lume și trebuie respectată izolarea. Impactul economic al pandemiei va fi grav, dar cu cît este oprit virusul mai repede, cu atît relansarea va fi mai rapidă, a declarat directorul general al FMI.

“Am reevaluat perspectivele creşterii pentru 2020 şi 2021. Este clar că am intrat în recesiune, la fel de dură sau mai dură decât în 2009. Estimăm o revenire în 2021”, a spus Kristalina Georgieva, directorul general al FMI.

Pandemia de coronavirus a constrâns țări din întrega lume să limiteze activitățile economice, să suspende linii aeriene, să închidă magazine și să izoleze oameni.

Peste 80 de țări au trimis la FMI solicitări pentru fonduri de urgență, căarezultat al pandemiei. Și suntem abia la începutul bătăliei, după cum declara directorul OMS.

Președintele Trump le-a cerut unor giganți auto , în baza unei legi speciale , să treacă la producția de ventilatoare pentru respirație asistată.

Unele vor ajunge în spitalele americane , altele în Marea Britanie. Pentagonul se pregătește pentru o pandemie de câteva luni pe teritoriul american.

sursa: stiri.tvr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *