Eugen Herovanu spunea: “Copilăria este o lume aparte; pentru noi o lume ciudată, fantastică, ireală, pentru cei ce fac parte din ea, dimpotrivă: una reală și plină de armonie.” Pentru copiii din satul Hoginești, raionul Călărași, copilăria într-adevăr este o lume aparte. O lume scăldată-n nevoi și lipsuri, o lume reală, de cele mai multe ori uitată și criticată de cei de pe margine.

Ceasul arăta nici mai mult, nici mai puțin de ora 9, echipați corespunzător, mașina plină și emoții care ne tot încercau, am pornit spre satul Hoginești, raionul Călărași. Sistemul ne navigare ne anunță că avem 40 km din Chișinău spre locația finală și aproximativ o oră și jumătate.

Din cauza pandemiei, am decis totuși să nu ne expunem riscului, nici noi și nici familiile la care am vrut inițial să ajungem. Dar, COVID19 nu a fost un motiv de a nu ne transforma pentru o zi în EROI, în adevărați EROI.

Se făcu ora 12, iar noi am ajuns la biserica Preacuvioasei Paraschiva, care din 1990 ține slujbele religioase și ajută familiile cu copii nevioași. La poartă l-am găsit pe Preotul Sergiu Galbură, care ne-aștepta la poartă.

“Hristos s-a Înălțat, bine ați venit la biserica din satul nostru.”

După ce am reușit să descărcăm darurule și să schimbăm câteva vorbe cu preotul, l-am zărit pe Alex (o să-i dăm alt nume pentru a-i păstra anonimatul), tânărul care flutura din mâini cu un zâmbet larg schițat pe față.

“E bolnav de mic copil. Are 30 de ani. Nu aude, nu vorbește. E paralizat săracul.”

Părintele o să împartă darurile pe care le-am adus familiilor din sat. Au fost bucuroși să ne vadă. Ne-au rugat să mai venim, iar data viitoare, am promis că-i vizităm personal pe copiii care ne așteptau atât de mult să ne vadă.

Vă mulțumim pentru implicare și dedicație. Campania “FII EROUL LOR” va continua. Doar împreună putem realiza lucruri mărețe.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *