Premieră pentru Republica Moldova. Festivalul Internațional de Film Transilvania se organizează și la Chișinău.

Evenimentul va avea loc între 6 și 9 octombrie, la cinematograful “ODEON”, din Chișinău. Organizatorii anunță proiecția unor  filme românești, alături de câteva dintre cele mai apreciate producții proiectate la ediția din România.

“TIFF, cel mai mare eveniment cinematografic din România, a implicat în mod constant creatorii de film din Moldova în varii proiecte educaționale, workshop-uri sau dezbateri despre coproducțiile cinematografice. De-a lungul anilor, am invitat la Cluj tineri cineaști, precum șireprezentanți de marcă ai cinematografiei din Republica Moldova. Acum e momentul ca TIFF, aflat la maturitate, să poată fi gustat și de publicul de peste Prut. În timp, sperăm să creăm aceeași emulație și același interes în jurul evenimentului precum la Cluj, Sibiu, București sau Târgu Mureș”, menționează Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

 

Invitații speciali- regizori și actori români – vor sta de vorbă cu publicul și vor susține lecții de cinema. TIFF este cel mai mare eveniment cinematografic din România, iar prima ediție a avut loc la Cluj Napoca, în 2002. În primăvară, festivalul a adunat peste o sută de mii de spectatori.

Alexandra Șaiman // radionunta.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *