Agricultorii din Republica Moldova nu se lasă. Anunță că vor relua acţiunile de protest. Și la aceste manifestații vor scoate tehnica agricolă pe drumurile naționale. 

Acțiunile de protest sunt preconizate pentru data de 15 aprilie, susține preşedintele Federaţiei Naţionale a Agricultorilor din Moldova, Valeriu Cosarciuc. Potrivit lui, agricultura din Moldova rămâne și-n continuare o cenușăreasă, deși autoritățile declară de fiecare dată că este prioritatea națională. Protestele se desfășoară nu de dragul fermierilor, ci pentru că aceștia se vor respectați, iar munca lor apreciată, mai spune Cosarciuc.

Producătorii din Moldova cer rambursarea de urgenţă a creditelor oferite de Banca Naţională către BEM, Unibank şi Banca Socială. De asemenea, ei solicită autorităţilor ca valoarea fondului de subvenţionare în agricultură să nu fie mai mică de 2 miliarde de lei, iar cota TVA să fie de 8 %.

Preşedintele “Uniagroprotect”, Alexandru Slusari, a delarat că în cazul în care nici după 15 aprilie Guvernul nu va răspunde doleanțelor fermierilor,  aceştia vor organiza un marş spre Chişinău, cu implicarea tehnicii agricole, punctul de destinaţie fiind Piaţa Marii Adunări Naţionale.

AUTOR: Alexandra Șaiman, corespondet MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *