Acest fenomen a știrilor false  a cuprins întreaga lume.  Nu există țară  care să nu fie invadată.    România  și Republica Moldova sunt două ținte ale știrilor false. Aici este o mare problemă.

De ce ? Noi, cei din  România, nu prea avem acces la  informațiile de dincolo de Prut.. La Chișinău este cu totul alta problema. Acolo vorbim de propaganda rusească. Din păcate, deoarece noi nu prea avem acces la informațțile de  dincolo de Prut.știrile false prind foarte repede la noi.
Este interesant faptul  că site-urile cu știri false au nume și domenii de internet asemănătoare cu cele ale unor ziare și televiziune apropiate opoziției din Republica Moldova. Ceea ce mă face să cred că în spatele acestor site-uri ar sta cineva de la putere.  Probabil că știți la cine mă gândesc.
O știre  a impacientat pe multă  lume. .   Acolo se spunea că  la Vama Palanca   au fost depistați, într-un microbuz, 12 copii care erau duși pentru trafic de organe în România.  Toată lumea a început să comenteze.  În realitatea  vorbim despre un fake news. Această știre falsă a apărut pe un portal de știri false. Un portal cu un nume asemănător cu cel al postului Jurnal TV.
Să nu mai vorbesc despre cazul în care a fost implicat postul TVR Moldova. În realitate, Traian Băsescu nu a fost niciodată pe TVR  Moldova. Problema gravă este că, în lipsa unor informații și surse de informații veridice de la Chișinău,  cei din România vor crede știri ca fiind adevărate.
AUTOR: Paul Szasz Sebeş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *