A fost lansată prima platformă online dedicată, în exclusivitate, promovării și susținerii femeilor în domeniul securității și apărării în Republica Moldova. Platfroma online “Femeia de azi – pacea de mâine” a fost lansată la iniţiativa Asociaţiei pentru Politică Externă.

La evenimentul de lansare au venit să-şi exprime gratitudinea şi susţinerea agendei Femeia, Pacea şi Securitatea, Alexander KARNER, Șeful Biroului de Coordonare Tehnică a Agenției Austriece pentru Dezvoltare la Chișinău, Martin McDOWELL, Chargé d’Affaires, Ambasada SUA în Republica Moldova, Ulziisuren JAMSRAN, Reprezentanta de ţară, UN Women în Moldova, Colonel Mariana GRAMA, Șefa Direcția cooperare internațională, Ministerul Apărării al Republicii Moldova, și  Aurelia BARBĂROȘ, Șefa Secție politici de reintegrare, Biroul Politici pentru Reintegrare

VICTORIA BUCĂTARU, directoare executivă, Asociaţia de Politică Externă

Ţinând cont de faptul că Republica Moldova practi se află într-o perioadă când există un conflict îngheţat pe teritoriul său, este foarte important să definim care este rolul femeilor în această perioadă şi să nu identificăm femeile doar ca victime, dar, în acelaşi timp să le identificăm ca agenţi care aduc pace.

Evenimentul a avut loc în contextul realizării proiectului regional ”Strategiile Locală, Națională și Regională pentru îmbunătățirea implementării Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU în Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova și Ucraina”. Proiectul a fost dezvoltat de Global Network of Women Peacebuilders susținut financiar de către Austrian Development Agency/Agenția Austriacă pentru Dezvoltare.

Amintim că Asociația pentru Politica Externă APE împreună cu Gender-Centru au fost implicați în calitate de parteneri locali la implementarea acestui proiect regional.

ALEXANDER KARNER, şeful Biroului de Coordonare Tehnică a Agenției Austriece pentru Dezvoltare la Chișinău

Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare susţine agenda “Femeile, pacea şi securitatea” deja de mult timp. Suntem interesaţi să susţinem aceasta la nivel internaţional. Noi sperăm că această platformă, creată pe facebook, pe care o lansăm astăzi, va facilita comunicarea chestiunilor concrete.

AUTOR: Corin Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *