Cel mai probabil, și anul acesta de Paște și de Blajini, locuitorii Capitalei vor sta acasă, iar cimitirele vor fi închise. Anunțul a fost făcut la ședința operativă a Primăriei Chișinău, de către primarul Ion Ceban.

Edilul a spus că o decizie finală va fi luată totuși mai târziu. Ion Ceban i-a îndemnat pe oameni să îi pomenească pe cei răposați acasă, în cercuri restrânse.

„Oamenii au stat luni de zile în casă. Întrebați rudele voastre din diaspora. Noi facem totul ca să activăm și să nu nenorocim lumea. Nu vă revoltați de aceste restricții. În următoarele zile, vom lua o decizie cum vom sărbători anul acesta Paștele. Cel mai probabil, acasă, în cercuri restrânse, iar de Paștele Blajinilor nu cred că vom putea merge îmn cimitire”, a menționat primarul de Chișinău.

Precizăm că, săptămâna trecută, Comisia pentru Situații Excepționale a instituit stare de urgență pe teritoriul întregii țări, pe o perioadă de 60 de zile. Starea de urgență prevede mai multe restricții, inclusiv regim special de circulație în timpul nopții pentru locuitorii de la Chișinău și cei de la Bălți. De asemenea, decizia interzicea ieșirile în parcuri și aflarea la terenurile de joacă, însă această prevedere a fost ulterior anulată de autoritățile de la Chișinău și Bălți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *