În România, contractele sunt pentru a fi încălcate, iar acest lucru nu este în regulă. Declarația aparține primarului comunei Cudalbi din județul Galați, Ștefan Drugan, la emisiunea “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM”, care a avut ca subiecte parteneriatele public-private. În opinia edilului de peste Prut, privații din România vor să-și maximizeze profitul în defavoarea publicului.

ŞTEFAN DRUGAN, primarul localităţii Cudalbi, judetul Galati

Tocmai aceste lucruri te feresc să faci asemenea parteneriate, în afară de proiectele europene, unde lucrurile sunt mai clare și prin memorandumurile semnate cu UE, cumva ne-au dat din experiența lor și expertiza lor și fiind verificați de foarte mulți oameni, nu prea ai cu ce să greșești. De exemplu, anul 2018 este unul destul de bogat pentru comunitatea noastră. Avem de asfaltat mai mulți km de drum, apeduct. De asemenea, vom aloca aproape 3,5 milioane de euro – bani utilizați în formarea tinerilor în domeniul antreprenorial. Se vor deschide, cel puțin, zece afaceri.

O viziune detaliată referitoare la aplicarea proiectelor public-private a fost expusă în cadrul aceleiași emisiun de IURIE CALESTRU,  director IDEP Moldova. Întreaga discuție o găsiți în emisiunea de mai jos.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *