Traseul pe care îl parcurge un tort (a cărui dimensiune poate ajunge chiar şi la trei metri) din atelierul aflat între clădirile de oţel şi sticlă din nordul Bucureștiului până la evenimentul pentru care a fost solicitat reprezintă unul dintre momentele cu emoţii pentru Alina Sudriu. Şase zile din şapte, acesta este unul dintre lucrurile la care antreprenoarea trebuie să se gândească în business-ul Grace Couture Cakes. La acesta se adaugă o listă lungă, din care fac parte şi planurile de dezvoltare a afacerii prin extinderea în stradal de anul acesta, recrutarea de angajaţi, precum şi gusturile preferate de clienţii români, scrie businessmagazin.ro.
În anul 2006, imediat după terminarea facultăţii, a lucrat pentru o companie de produse electronice, ca office asistant. Apoi s-a apucat de consultanță imobiliară. După câţiva ani de lucru în acest domeniu a vrut să dea o şansã impulsului antreprenorial, pe care spune că îl avea de ceva timp. Este vorba despre crearea unui atelier couture. Ce înseamnă asta ? Un loc unde să poţi să îţi faci dulciurile pentru evenimente exact aşa cum ţi le imaginezi, exact în tema evenimentului şi potrivit personalităţii clientului; astfel conceptul acesta de couture a diferenţiat-o pe Alina puţin faţă de cofetăriile care existau pe piaţă în momentul în care a lansat afacerea.
Alina Sudriu spune că investeşte în afacere constant: investiţia iniţială, direcţionată spre achiziţia de utilaje, s-a ridicat la circa 30.000 de lei; iar după doar un an şi jumătate, Grace Couture Cakes a trecut pe profit. Investiţia din punctul de lucru din Băneasa, care s-a ridicat la 60.000 de euro şi a fost direcţionată spre standul achiziţionat, echipamente frigorifice, cât şi în extinderea laboratorului.
Mai multe despre succesul, dar și riscurile unei astfel de afaceri ca Alinei Sudriu aflați pe businessmagazin.ro.