Peste 80 de tineri care își fac studiile la instituțiile de învățământ cu profil agricol din țară au participat la data de 19 noiembrie curent, la primul eveniment organizat de redacția Agrobiznes cu genericul „Exemple de succes în agricultură pentru tinerii din Moldova”.

În cadrul primului panel trei tineri au povestit despre afacerile în care se regăsesc, investesc multă dragoste și se mândresc cu rezultatele pe care le obțin. Totodată, aceștia au specificat despre problemele, dificultățile întâmpinate, au propus soluții și recomandări pentru cei care vor dori să pună bazele unei afaceri prospere.

În același context,  managerii și reprezentanții companiilor WeTrade, BioProtect și ElitAgrotehnologie au vorbit despre tendințe în agricultură, cum, în viziunea lor putem conecta studiile la cerințele mediului de afaceri, cum investesc ei în tineri și ce calități trebuie să posede potențialii candidați la funcțiile vacante.

Totodată, tinerii care își doresc să-și inițieze propriile afaceri au avut posibilitatea să cunoască despre Programele/Proiectele pe care le desfășoară instituțiile din țară oferind subvenții, granturi sau credite la condiții avantajoase. Studenții s-au informat despre criteriile de eligibilitate, documente necesare.

Vladimir Miron, directorul companiei Proapis Impex a îndemnat tinerii prezenți să fie curajoși, să se implice și să participe la diferite evenimente unde au posibilitatea să învețe din experiența altor fermieri.

Eugen Adam, directorul Agriscop Group a constat că, astfel de evenimente sunt binevenite și a invitat tinerii să studieze bine piața muncii și să fie siguri că un specialist bun își va găsi cu ușurință un job bine plătit.

De aceiași părere a fost și Dumitru Lupu, reprezentul companiei ElitAgrotehnologie, care a explicat care sunt avantajele unui angajat într-o companie de top, care investește în tineri și este gata să angajeze specialiști care să se poată afirma în domeniul studiat.

Evenimentul a fost organizată în cadrul campaniei „Agricultura este cool!”, cu suportul Proiectului USAID/Agricultura Performantă în Moldova, dar și a partenilor BioProtect, WeTrade, ElitAgrotehnologie.

Menționăm că, Agrobiznes este cel mai popular site de știri și informații agricole din Republica Moldova. Portalul are în spate o activitate de peste 6 ani și înregistrează lunar până la 90 de mii de vizitatori unici. În paginile site-ului sunt publicate zilnic, 24/7, știri, interviuri, idei de afaceri, istorii de succes, sfaturi utile și informații de ultimă oră din sectorul agro-industrial din țară și peste hotare.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *