Muzica lor cucerește noi culmi ale frumosului. Vorbim despre tinerii de la corul “CANTEMUS” care au obținut locul doi la prestigiosul concurs de muzică corală pentru juniori, desfășurat la Montreux, Elveția.

VICTORIA SPRE… MONTREUX

Pentru a ajunge în Elveția membrii corului “CANTEMUS” au depus multă muncă și dăruire. Potrivit organizatorilor, concursul de la Montreux este considerat unul dintre cele mai riguroase competiții. Preselecția a fost dură, dar corul “CANTEMUS” din Republica Moldova a demonstrat  că se poate. Calitățile vocale ale tinerilor de la “CANTEMUS” au convins juriul că țara noastră trebuie să participe la concursul muzical de la Montreux.

1

“LUPTA” A FOST STRÂNSĂ

“Bătălia corurilor” a fost destul de “aprinsă”, dar frumoasă, ne povestește Denis Ceausov, dirijorul corului. În fiecare an la acest concurs de muzică corală sunt selectate doar 8 colective din 8 state din întreaga lume. În acest an, au fost invitate coruri din Elveția, Ungaria, Italia, Slovenia, Cehia, Germania, Filipine și, pentru prima oară, Republica Moldova.

PRESTAȚIE LA NIVEL EUROPEAN

Timp de cinci zile, creațiile interpretate de tinerii corului “CANTEMUS” au răsunat în unul dintre cele mai somptuoase și frumoase centre de cultură din Europa. Este vorba despre “Auditorium Stravinsky”. Pe scena sălii de marcă europeană, corul din Republica Moldova, în perioada 8-12 aprilie, a excelat.

2

“CANTEMUS”, RĂSPLĂTIT PENTRU CREAȚIE

Prospețimea vocală a tinerilor de la “CANTEMUS” a triumfat la Montreux, Elveția. Corul din Republica Moldova a obținut prmeiul II pe podiumul interpretărilor corale, categoria omogene. Locul I nu a fost acordat nimănui. Prin deducție, corul “CANTEMUS” a ieșit ÎNVINGĂTOR.

4

UNIVERSUL MUZICAL, REÎNVIAT PRIN SIMȚUL CORULUI “CANTEMUS”

Lucrările semnate de Cristobal de Morales, Hugo Wolf, Thiery Dagon, Pier Alcaraz, Igor Iakimciuk sau Vladimir Ciolac au fost nuanțate elegant și cu mult tact de calitatea sonoră și interpretativă a tinerilor de la corul “CANTEMUS”.

3

INTERPETAREA CELOR DE LA “CANTEMUS”, BINECUVÂNTARE PENTRU ELVEȚIA

Prestanța corului “CANTEMUS” din Republica Moldova a fost apreciată pe măsură. Pe lângă faptul că a câșitgat locul doi la concurs, corul din Republica Moldova a fost selectat din cele opt participante să concerteze sub cupola bisericească a lăcașului sfânt din Montreux, Elveția,  pe nume “Le Sentier”.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, corespondent MOLDOVA 9

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *