Republica Moldova – țara contrastelor. Așa a cunocut-o tânărul american, DREW, pe Moldova, cel de-al 66 stat pe care îl vizitează blogger-ul din Arizona.

“Ce aș vrea să spun prin țară a contrastelor“: o noapte am fost într-un club de noapte de lux în Chisinau, unde am văzut unele dintre cele mai frumoase femei și unii dintre cei mai bogați oameni pe care i-am cunoscut în viața mea. În dimineața următoare, am ajuns într-un sat sărac, unde am învățat cum să gătesc mâncare tradițională moldovenească”, mărturisește Drew pe blogul său personal.

2

Călătorul american spune că dacă ai un buget minim pentru a vizita vreo țară, atunci Republica Moldova este destinația PERFECTĂ. “Și asta pentru  este atât deal naibii de ieftin! Mi-am permis să mănânc la restaurante, am dormit în hotel frumos și fără a cheltui prea mulți bani”, mai povestește Drew.

1

Pe blogul său, tânărul american scrie care sunt 5 motive pentru care MERTIĂ să vizitezi Republica Moldova:

1. MOLDOVA este fără îndoială cea mai ieftină țară din Europa. “M-am dus la un bar și am comandat un rom și coca și o bere pentru prietenul meu, totul la 38 lei total (mai puțin de 2 $ USD). Taxiurile sunt destul de multe și disponibile la orice vreme. Călătoria prin oraș te va costa nu mai mult de 2-3 $. Într-o dimineață am primit la micul dejun o omletă, o banană și cafea pentru mai puțin de 1 $.

2. VINUL după Italia, Republica Moldova este cunoscută pentru faptul că deține cel mai bun vin din Europa. “Nu sunt amator al vinului, dar am savurt din plin vinul din Republica Moldova. Am vizitat vinăria Chateau Vartely împreună cu prietena mea, Svetlana alias Orheianca. Acolo am gusta cel mai incredibil vin alb. Acest vin a câștigat medalia de aur la un concurs european, mai scrie Drew. Republica Moldova și Vinul sunt SINONIME.

3. FRUCTELE MOLDOVENEȘTI, indierent de sezon, sunt incredibile. Moldova are o reputație foarte bună  pentru că deține cele mai proaspete fructe din Europa. Unele dintre cele mai bune fructe pe care le-am gustat în Moldova sunt: pepenele verde, strugurii, portocale și banane. Pentru ele nu plătești scump, aș spune chiar foarte ieftin”, povestește călătorul american.

4. OAMENI FRUMOȘI. “Credeam că sârbii și românii sunt cei mai frumoși oameni din Europa de Est… până am ajuns în Moldova. Desigur, vorbesc despre fetele din Moldova. Am fost uimit de cât de sexy sunt, și de fapt, s-au arătat deschise la întâlnire cu străinii! Am fost în clubul de noate COCOS și nu am putut crede ochilor mei. Las totul la imaginația ta”, mai scrie pe blogul său Drew.

5. MIX-ul CULTURILOR –Republica Moldova este un amestec de culturi gigant, deoarece țara a fost preluată de mai multe dinastii  în trecut. Aceasta este împărțită între ideologii occidentale și orientale. Este cel de-al cincilea motiv pentru care ar trebui să vizitezi Moldova, precizează Drew. 

3 4

Chiar dacă americanul Drew a descris că Moldova este o țară care MERITĂ a fi văzută, totuși tânărul spune că unele lucruri nu i-au plăcut în țara noastră. Cei mai mulți oameni nu au fost foarte prietenoși  sau nu veneau în ajutor. De fiecare dată când întreba despre traseu, doar se uitau la el ca și cum ar fi fost un nebun. Într-o după-amiază, am petrecut 2 ore la oficiul poștal în încercarea de a trimite o cutie de acasă și servicii pentru clienți au fost ABSOLUT de RAHAT. De fiecare dată când am fost într-un restaurant sau o cafenea, am fost nevoit să chem chelnerul cam de vreo 5 ori pentru a lua comanda mea și / sau să-mi aducă factura, povestește Drew.

5

Dar și așa tânărul american recomandă Republica Moldova – ca destinație ce trebuie să fie inclusă în harta curajoșilor de a vizita locuri necunoscute. Republica Moldova este o experiență unică pe care nu o poți obține în altă parte în Europa. Și Drew credw că va fi o destinație turistică populară în următorii 5 ani.

Periplul lui Drew a continuat în Egipt,  Turcia, Georgia și tot așa până în luna februarie.

Nota Redacției: pozele au fost preluate de pe blogul personal al lui Drew

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *