Prin talent și perseverență duce în toata lumea renumele Republicii Moldova. Vorbim despre Constantin Beschieru, care este prim-violonist în Orchestra Simfonică Naţională a Televiziunii Publice Italiene RAI. Basarabeanul a susţinut un concert de excepție desfăşurat sub înaltul patronaj al Președinției Republicii Italiene, în faţa autorităților italiene și a publicului larg.

 

Concertul a avut loc în renumita Capelă Paolină a Palatului prezidențial Quirinale. Publicul a apreciat prestaţia lui Constantin Beschieru. La doar 30 de ani, el a reușit prin muncă, perseverență și, nu în ultimul rând, talent să facă parte din Orchestra Simfonică Națională a Televiziunii italiene de Stat RAI, una dintre cele mai renumite din Italia si din lume.

STELA STÂNGACI, ambasadorul Republicii Moldova in Italia

Prezența unui moldovean prim-violonist în Orchestra RAI este cea mai frumoasă mărturie a prieteniei și colaborării moldo-italiene”.

Diplomatul a discutat cu cei din Orchestra Simfonice RAI în legatură cu organizarea unor evenimente prilejuite de sărbătorirea, anul acesta, a celei de-a 25-a aniversări a stabilirii relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Italia.

Alexandra Șaiman // radionunta.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *