Lumea culorilor și a simbolurilor create de pictorița din Republica Moldova, Irina Kara, a pus stăpânire, din nou, pe gustul și rafinamentul aprecierilor artistice ale publicului londonez. 

De această dată, creațiile Irinei Kara au fost expuse în incinta restaurantului italian “NOCE” din centrul Londrei, Marea Britanie. Expoziția este cu vânzare și durează două luni. Proprietarul localului, Ambro Ianeselli, specialist desăvârșit în vinuri și un adevărat cunoscător al artei, a acceptat din start să găzduiască tablourile artistei din Chișinău.

foto: Anthony Fawcett – critic de artă, scriitor, consultant media; Ambro Ianeselli – restaurator, expert în vinuri, proprietarul restaurantului “NOCE”

Astfel, cei care vin să savureze un vin de calitate și un platou cu cele mai alese bucate italiene se pot pătrunde în universul creat prin poezia culorilor de Irina Kara. Iar dacă un tablou sau altul trezește un interes anume, atunci lucrările pot fi procurate, pentru că, potrivit organizatorilor, expoziția este cu vânzare.

Veste și mai bună. Expoziția va fi reînnoită la sfârșitul celor două luni, iar cu această ocazie va fi dată și o recepție, unde vor fi invitate personalități din diverse domenii. Deja, renumitul critic de artă Anthony Fawcett, care a lucrat cu John Lenon și continuă să colaboreze cu Yoco Ono, a admirat lucrările semnate de Irina Kara. El fusese și la prima expoziție a Irinei, desfășurată în Londra, și a ținut neapărat să vină și la restauranul italian “NOCE”, să-și bucure privirea cu frumusețea realizată prin iscusința aparte a Irinei Kara.

foto: Anthony Fawcett – scriitor, critic de artă, consultant media și colecționar

Expoziţia a fost posibilă graţie colaborării între MA Gallery şi localul “NOCE”. Mai jos găsiți și alte fotografii în care sunt surprinse tablourile Irinei Kara din restaurantul italian “NOCE” din centrul Londrei, Marea Britanie.

AUTOR: Vitalie Guțu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *