“Este visul tuturor atelților de a merge la Jocurile Paralimpice de la RIO. Indiferent ce fel de sport practici, important să reușești să ajungi măcar o dată la aceste jocuri”!  Este declarația lui IULIAN CIOBANU, un tânăr moldovean care de mai multă vreme e stabilit în Canada și practică BOCCIA – un joc sportiv, de origine italiană, la care participanții, așezați la echidistanță față de țintă, la mijlocul terenului, încearcă să o lovească cu niște mingi de lemn. 

Postul de televiziune canadian RDS a realizat un material, în care conaționalul  nostru vorbește despre visul lui de a ajunge la Jocurile Paralimpice de la RIO. Iulian povestește și despre faptul că în acest joc – BOCCIA – este o concentrare maximă din partea sportivilor.

“Eu deja de doi an practic acest gen de sport. Chiar și așa, întotdeauna muncesc asupra concentrării și preciziei, pentru că de asta e nevoie în acest gen de sport. Nu este deloc ușor. Este un joc al preciziei”, a declarat Iulian Ciobanu pentru canalul de televiziune RDS din Canada.

radionunta.com a relatat pe larg succesul lui Iulian Ciobanu. Acum un an, moldoveanul Iulian Ciobanu, ţintuit într-un scaun cu rotile, a obţinut aurul la campionatul de boccia – un sport practicat, preponderent, de persoanele cu dizabilităţi. Victoria i-a adus calificarea pentru Jocurile Paralimpice de la Rio, din 2016. Echipa din care face parte Iulian a reuşit pentru prima dată în istorie să învingă adversara din Brazilia, considerată una dintre cele mai puternice echipe din lume, la boccia.

Iulian nu se oprește aici. Visează să participe şi la competiția paralimpică de la Tokyo, din 2020.

radionunta.com va fi cu ochii pe Iulian și va relata despre fiecare succes și reușită a lui Iulian. Multă baftă.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *