Vocile de Aur ale Corului de tineret CANTEMUS cuceresc, din nou, lumea. De această dată corul a luat Premiul I și Premiul special pentru prestația excelentă dirijorală la “Béla Bartók International Choir Competition”, care s-a desfășurat în perioada 05-09 iulie în orașul Debrecen, Ungaria.

Tinerii de la CANTEMUS au participat la acest prestigios concurs alături de alte 17 coruri din 11 state ale lumii (Ungaria, SUA, Canada, Federația Rusă, Spania, Irlanda, Slovenia, Danemarca, Filipine, Turcia și Republica Moldova).

Corul de tineret CANTEMUS, condus de dirijorul Denis Ceausov ne-a obişnuit ca de fiecare dată să aducă acasă premii mari, dar cel mai important este că o lume întreagă cunoaşte despre Republica Moldova.

https://www.facebook.com/sabina.macari/videos/460715381043746/

Corul CANTEMUS a fost fondat acum 11 ani, la iniţiativa unui grup de profesori de muzică cu scopul de a arăta lumii întregi că în Republica Moldova există timbru, voce și pasiune pentru muzica de elită. Circa 40 de tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 22 de ani fac parte din această faimoasă familie corală.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *