Suntem tot mai aproape de a afla cine ne va reprezenta țara la prestigiosul concurs muzical “EUROVISION 2019”, care în acest an se va desfășura la Tel Aviv, Israel.

Ieri s-au desfășurat audițiile LIVE ale pieselor înscrise în selecţia naţională a concursului Eurovision 2019. În urma acestor audiţii, juriul de specialitate a selectat zece piese ce vor intra ulterior în competiţia muzicală.

Lista interpreţilor admişi în etapa finală a concursului naţional Eurovision 2019, în ordine alfabetică, aşa cum au solicitat să fie înscrişi în concurs:

Anna Odobescu Stay 
Chirtoacă Aurel La cinema
Coşciug Cristina Virus 
Diana Brescan Lies 
Frimu-Maria Mihaela Olimp
Maria Gospodinova GravitTy 
Maxim Zavidia I will not surrender 
Scripcaru Marcela Meteor
Smolenco Mihail Sub Pămînt 
Ţurcanu Vera Cold 

Inițial, în concurs erau 26 de interpreți, după care au rămas doar zece. Astfel, reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2019 urmează să fie selectat pe data de 3 martie, când se va desfăşura Finala Naţională.

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova la etapa internaţională Eurovision Song Contest, a obţinut locul al 10-lea.

Cea de-a 64-a ediţie a concursului va avea loc în Israel şi va fi compusă din două semifinale, organizate pe 14 şi 16 mai, şi finala care va avea loc în data de 18 mai 2019. Reprezentantul Republicii Moldova va evolua la Eurovision Song Contest 2019 în a doua semifinală, ce va avea loc pe 16 mai. Alături de reprezentatul Republicii Moldova pe scena de la Tel Aviv vor urca interpreţi din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Letonia, România, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

REDACTOR: Alexandra Șaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *