Israel a câştigat concursul Eurovision 2018, cu melodia „Toy” interpretată de Netta Barzilai. Finala concursului care s-a desfăşurat la Lisabona a fost marcată de întreruperea recitalului britanicei SuRie de un bărbat care a urcat pe scenă şi care i-a luat microfonul, dar şi de show-uri pirotehnice, dance, rock şi country.

Israel a primit un total 529 de puncte, iar pe locul doi şi trei s-au clasat Cipru (436 de puncte) şi Austria (342 de puncte).

În urma votului juriilor, Austria, Suedia şi Israel au ocupat primele trei locuri. Reprezentantul Austriei, Cesár Sampson, a fost votat cu maxim de puncte de jurii din ţări ca Marea Britanie, Israel, Polonia şi Bulgaria.

Dacă Germania a avut un show bazat pe grafică, iar melodia cântată de Michael Schulte a amintit de Ed Sheeran, reprezentanta Finlandei a spus că şi-a văzut „visul cu ochii” prin participarea la Eurovision. În timp ce Madame & Monsieur (Franţa) au prezentat „Mercy” într-un show simplu, danezul Rasmussen a venit însoţit de vikingi dansatori – cuprinşi de zăpadă artificială, ei au adus steaguri şi au mărşăluit pe scenă.

Cehul Mikolas Josef, cel mai tânăr concurent de la ediţia de anul acesta – 22 de ani -, a venit purtând un ghiozdan de şcoală, însoţit de doi dansatori, pe o piesă asemănătoare celei care a reprezentat Republica Moldova la concursul de anul trecut. Cântăreţul a demonstrat că s-a recuperat după accidentarea din timpul repetiţiilor, reluând saltul din finalul reprezentaţiei.

Ungaria şi Ucraina au ales show-uri pirotehnice, faţă de Moldova care, prin DoReDos şi „My Lucky Day”, a adus ceva din atmosfera Americii anilor 50. Republica Moldova a primit un total de 209 puncte.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *