Selecționata naţională a Italiei este noua campioană europeană, după ce a învins echipa Angliei cu scorul general de 4-3, la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în finala EURO 2020. Italia a trecut în finală de reprezentativa Angliei, după prelungiri și lovituri de departajare învingând selecționata Angliei cu scorul general 4-3,  după 1-1 la finalul primelor 90 de minute.

Pentru Italia este cel de al doilea trofeu european câștigat. În ciuda faptului că a intrat la vestiare în avantaj, Anglia a fost totuși dominată la capitolul statistic, unde Italia a punctat la posesie, cu 62 la sută, dar și la faze de poartă, cu 7 ocazii, față de una singură, a Angliei.

După pauză, Italia a pus stăpânire pe joc, păstrând posesia. Golul egalizator este marcat în minutul 67. Italia și-a continuat dominarea, având 67 la sută posesie.

În cele două reprize de prelungiri, ambele echipe au bifat ocazii, dar un rol important l-au avut  cei doi portari, ale căror intervenții au dus meciul la lovituri de departajare. A fost cea de a șasea finală continentală care a necesitat prelungiri și a doua decisă la lovituri de departajare.

Buyako Saka, cel mai tânăr jucător al Angliei, nu reușește să îl învingă pe Donnarumma și Italia triumfă, devenind pentru a doua oară în istorie campioană europeană. Numele Italiei a fost gravat pe trofeul competiției la doar câteva secunde după ratarea loviturii decisive de către jucătorul englez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *