Procurorul General Eduard Harunjen a declarat astăzi că nu există nicio anexă la Raportul Koll II cu lista beneficiarilor despre care a anunţat preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit procurorului această listă nu poate să fie la Procuratura Generală deoarece ea nu ar exista, iar raportul care a fost publicat astăzi nu conţine toate informaţiile despre furtul bancar ci ar fi un rezumat. Harunjen ar fi anunţat despre aceasta guvernarea. „ Doar Procuratura Anticorupţie a avut acceptul să obţină copia ca să poată investiga cele expuse în raport”a mai spus procurorul general.Procurorul general Eduard Harunjen declară că cei de la Procuratură nu vor publica date din raportul Kroll doi, atât timp cât nu va avea permisiunea de a o face de la compania Kroll. Harunjen zice că, făcând publice informaţiile din acest raport, există riscul de a achita penalităţi crase.

„Această clauză a fost negociată atunci când s-a încheiat contractul şi s-au plătit bani grei”, a spus procurorul-şef.

Adriana Beţişor a declarat că informaţia din raport nu crespunde realităţii după datele de identitate ale unor persoane şi că acolo sunt nişte opinii care trebuie verificate şi pentru care nu pot fi trase la răspundere persoanele vizate.

Precizăm că, în această dimineaţă, preşedintelui Comisiei de Anchetă, Alexandru Slusari a declarat că raportul nu conţine cea mai importantă anexă, lista finală a beneficiarilor, membrii comisiei încă nu au obţinut anexa cu această informaţie, dar spun că o vor obţine. Listă se află, potrivit lui Slusari, la Procuratura Generală de aproape doi ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *