Cea de-a doua ediție a Taberei de educație financiară „Dă sens banilor”, organizată de Banca Națională a Moldovei (BNM) și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în perioada 9-13 august 2021, a reușit să adune sute de participanți din peste 80 de localități din Republica Moldova. Evenimentul care a durat cinci zile consecutive s-a desfășurat online, oferindu-le șanse egale de participare persoanelor cu diferite vârste, ocupații și reședințe.

Participanții ediției a doua a Taberei de educație financiară sunt elevi, studenți și tineri angajați, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, iar cei mai mulți dintre ei sunt din raioanele și municipiile: Cahul, Chișinău, Ialoveni, Fălești, Orhei, Rezina, Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni ș.a.

Timp de cinci zile, participanții au fost instruiți de către opt formatori – angajați ai Băncii Naționale a Moldovei și ai Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”: Adelina Popova (BNM), Cristian Onica (BNM), Dumitru Pîntea („Expert-Grup”), Ion Josan (BNM), Marina Covganeț (BNM), Natan Garștea (BNM), Serghei Bucur (BNM), Stas Madan („Expert-Grup”).

Participanții au acumulat cunoștințe legate de sistemul financiar național, instrumente de investire și creditare, plăți fără numerar și comerț online, care le vor ajuta la o mai bună gestionare a bugetelor personale și/sau ale familiei.

În ultima zi a Taberei de educație financiară 2021, participanții au făcut un tur virtual al Băncii Naționale, iar apoi și-au testat în timp real cunoștințele acumulate pe parcursul săptămânii în cadrul unui quiz virtual. Zece dintre cei peste o sută de participanți, care au acumulat punctaj maxim la quiz, sunt premiați de către BNM și „Expert-Grup” cu seturi de monetărie și monede comemorative. Acestea sunt numele celor zece câștigători:

1. Alina Prichici;

2. Victoria Prichici;

3. Ion Rotari;

4. Elena Hariuc;

5. Iurie Barbaros;

6. Mihai Chirila;

7. Constantin Arhip;

8. Mihail Ciobanu;

9. Violeta Codrean;

10. Felicia Crețu.

Toți participanții care au fost prezenți, la cel puțin, patru sesiuni din cinci vor primi certificate din partea organizatorilor, semnate de către guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și directorul executiv al Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, Adrian Lupușor.

Tabăra de educație financiară este organizată al doilea an consecutiv în cadrul Proiectului de educație financiară „Dă sens banilor”, lansat de Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în anul 2019. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri. Pentru a fi la curent cu alte activități desfășurate în cadrul acestui proiect, vă recomandăm să urmăriți paginile web ale BNM – www.bnm.md și „Expert-Grup” – www.expert-grup.org, precum și pagina de Facebook a Proiectului de educație financiară „Dă sens banilor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *