Echipa Centrului de Urbanism a lansat un manifest pentru un urbanism durabil. Această echipă crede că dezvoltarea spațială integrată a teritoriului țării noastre, cât și operațiunile de urbanism din fiecare localitate  trebuie să reprezinte o prioritate pentru Guvernul nou format. Indiferent de politica strategică, domeniul sau perioada pentru care este planificată realizarea ei, dacă nu este implementată în concordanță cu structura și specificul teritorial (teritoriu național, regional, raional, localității), specificul etnic, natural sau patrimonial, există mari șanse să fie consumate resursele disponibile și potențiale fără a obține rezultate durabile.

“Credem și suntem gata să ne implicăm în realizarea următoarelor obiective ce vor pune bazele unui urbanism durabil, echilibrat, inteligent și asumat:

Centrul de Urbanism este o echipă multidisciplinară implicată în crearea spațiilor publice de calitate, oferă consultanță pentru autorități, mediul de afaceri și comunități promovând urbanismul durabil prin educație, dialog și cercetare. Credem în participare și incluziune.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *