Regizorul moldovean Dumitru Grosei a obținut cu filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, premiul pentru ”Cel mai bun regizor” la cea de-a V-a ediție a VIVA Film Festival 2019, care a avut loc în Sarajevo, în perioada 18 – 22 septembrie. VIVA Film Festival intră în top 100 cele mai bune festivaluri din lume și unul din cele mai mari festivaluri din Bosnia-Herțegovina. Filmele selectate la acest festival sunt proiectate concomitent și în alte 17 orașe din Bosnia-Herțegovina. Festivalul are 3 categorii: film ecologic, film religios și film turistic, unde au fost selectate în concursul oficial 96 de filme din toate țările și continentele.

Menționăm că, din iulie 2018 până acum, filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, a adunat 20 selecții și 5 premii în țări ca: SUA, Rusia, Grecia, Olanda, România, India, Letonia, Iran, Iraq, Bosnia – Herțegovina și Brazilia.
Recent, filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, a mai înregistrat un record: este primul film din Republica Moldova căruia i s-a făcut o audiodescripție și subtitrare pentru spectatorii cu nevoi speciale de auz și văz.

Audiodescripția filmului s-a făcut în cadrul proiectului „Dezvoltarea și popularizarea tehnicilor de audiodescripție a filmelor în Țările Partereriatului Estic„, finanțat de International Visegrad Fund și administrat de „Human Doc” din Polonia. Audiodescripția filmului a fost realizată de Alianţa INFONET (Chișinău) de către Victor Koroli, Viorel Zaporojan și Elena Cojocari. Acum filmul este disponibil și pentru această categorie de spectator, neglijată în țara noastră, aproape în totalitate.

 

Posterul oficial al filmului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *