Sutele de tineri porniți pe jos din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare, poposesc astăzi în Sadova, satul de baștină al socialistului Igor Dodon.

După ce și-au petrecut cea de-a doua noapte din marș la Lozova, unde au fost întâmpinați cu muzică patriotică și hore ale Unirii, manifestanții au plecat spre Călărași. La orele amiezii, aceștia s-au oprit în Sadova, unde locuitorii arborează cu mândrie drapelul tricolor și asupra căruia veghează un monument în memoria celor deportați de regimul sovietic comunist.

Participanții la Marșul lui Ștefan cel Mare, porniți pe jos spre București pentru a cere autorităților urgentarea procesului de Reunificare, vor avea ultima oprire pe teritoriul Republicii Moldova la Ungheni, sâmbătă, 11 iulie, când va fi refăcut Podul de flori.

La postul de televiziune TVR Moldova, Constantin Codreanu și Elena Podoleanu, membrii Blocului Unității Naționale au declarat că anul 2018 este termenul limită când se mai poate realiza Marea Unire între cele două maluri ale Purtului. Elena a povestit că, acest lucru este realizabil, deoarece sunt din ce în ce mai mulți unioniști și că oamenii îmbrățișează acest curent unionist și văd în el unica salvare a Republicii Moldova.

În cadrul aceleeași emisiuni, Constantin Codreanu a declarat că la Marea Adunare Națională de duminică, 5 iulie, au venit cu adresări publice și politicieni de la diverse partide din Republica Moldova. Mai mult, la manifestație au venit cu mesaje de susținere și reprezentanți ai Senatului și Camerei Deputaților de la București.

 AUTOR: Alexandra Șaiman, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *