Vicepremierul și ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase, susține că în cazul lui Iurii Luncașu, găsit împușcat în cap, a fost intentat un dosar un penal pentru omor intenționat. Declarațiile au fost făcute de către ministru într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. Pornirea urmăririi penale a fost confirmată și de procurorul general interimar, Dumitru Robu, transmite IPN.

„A fost intentat un dosar penal în baza articolului 145 al Codului Penal, astfel încât permite examinarea sub toate aspectele a acestui caz, care, bineînțeles, ridică foarte multe semne de întrebare, iarăși prin prisma faptului că nu este un personaj oarecare, este un personaj din imediata apropiere a lui Vladimir Plahotniuc și a grupării sale criminale”, a declarat Andrei Năstase pentru Radio Europa Liberă.

„Presa de investigație chiar a vorbit despre activitățile acestei persoane în domeniul importului și exportului de țigări, în domeniile imobiliare, iată de ce niciuna dintre ipotezele posibile nu este exclusă și apreciez modul în care polițiștii mai întâi, apoi și Procuratura au decis să trateze cazul”, mai menționează ministrul de interne.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat că pe acest caz se desfășoară o urmărire penală pentru omor intenționat. Acesta a refuzat să ofere mai multe detalii, spunând că este prematur.

Omul de afaceri Iurii Luncașu a decedat pe 17 august în urma unei plăgi prin împușcare. Oamenii legii au fost alertați despre evenimentul petrecut pe drumul R6 în jurul orei 20.07. La fața locului s-au deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliție și medicii legiști, care au fost întâmpinați de bărbatul care anunțase evenimentul la 112. Acesta se numește Boris Babin și este șoferul victimei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *